Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 aprilie 2012

De ce pleacă Microsoft din Germania?!



Citeșțe și

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a luat decizia de a-şi muta operaţiunile de distribuţie de software din Germania în Olanda ca urmare a disputei patentelor pe care o are cu Motorola Mobility.
“Am fi preferat ca centrul de distribuţie european să rămână în Germania, unde se află de mai mulţi ani. Din nefericire disputa legală în privinţa brevetelor pe care o avem cu Motorola poate afecta operaţiunile noastre, a declarat Thomas Baumgaertner, purtător de cuvânt al Microsoft. 

 Acesta a confirmat că transferul operaţiunilor se află în desfăşurare. În data de 17 aprilie un tribunal din Mannheim, Germania va decide dacă Microsoft a violat sau nu termenii înţelegerii pe care îi avea cu Motorola Mobility în privinţa folosirii unei tehnologii de comprimare video care se regăseşte în Windows 7 şi mai multe produse, inclusiv în consola Xbox 360.

Dacă tribunalul decide în favoarea Motorola Mobility, companie deţinută de Google, Microsoft ar putea interzice distribuirea Windows 7 de la centrul din Germania, afectând vânzările în restul ţărilor europene. Având în vedere că Microsoft a început deja mutarea operaţiunilor în Olanda este evident că nu se aşteaptă să câştige această dispută cu Motorola Mobility.
Sursa:Capital.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu