Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 aprilie 2012

Google deschide magazine online pentru tableta Android



citește și

http://filosofie-si-literatura.blogspot.com/2012/04/sebastian-bargau-visurat-si-vis-frumos.html


 

Google calca pe urmele Apple si deschide un online store pentru tabletele Andorid


Compania Google va deschide un magazin online care vavinde tabletele Android produse de Samsung si Asus, in vederea cresterii vanzarilor de dispozitive cu acest sistem de operare pentru contrabalansarea competitiei Apple si Amazon.


Doi ani in urma, Google a incercat sa vanda tableta Nexus One pe internet dar proiectul nu a reusit . In 2010 , Google a incercat sa deschida un magazine online de smartphone-uri Nexus One de la HTC, dar dupa cateva luni compania a abandonat ideea. Nexus One s-a vandut prost in comparatie cu alte tablete care folosesc SO Android.
Data deschiderii magazinului online in care Google Inc va vindecomprimatele Samsung si Asus nu a fost inca anuntata, spun sursele Wall Street Journal (WSJ).
De asemenea, Google intentioneaza sa lanseze productia de comprimate sub marca proprie si care vor fi fabricate de Motorola.
Google a preluat Motorola Mobility Holdings pentru 12,5 miliarde dolari tranzactia fiind aprobata de catre autoritatile antitrust din Statele Unite si Europa. Compania asteapta acum si aprobarea autoritatilor chineze. De asemenea, tablete cu marca Google ar putea sa porduca su compani taiwaneza Asus, spuns sursele WSJ.
Analistii subliniaza ca Google incearca sa creasca vanzarile de tablete aplicand metodele Apple, care comercializeaza iPad-urile prin magazinele online. La fel procedeaza si Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri online.
Producatorii de tablete pe platforma Andorid au constatat ca “intrecerea” cu Apple este tot mai dificila. "Sincer, cota noastra de piata pe segmentul tablete nu este prea mare", - a declarat seful de promovare a Samsung, Hankid Youn, la Conferinta Internationala Mobile World Congress de la inceputul anului 2012.
Software-ul Android este foarte popular printre producatorii de telefoane inteligente, dar in cazul in care Google va fi capabil sa puna in aplicare planurile privind magazinul online, acestea ar putea provoca o lovitura serioasa vanzarilor Apple, spune analistul IDC, Bob O'Dennel.
Sursa: m. fin. ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu