Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 aprilie 2012

Google - o greșeală de milioane de dolari!


Google ar fi putut avea venituri mai mari cu 450 de milioane de dolari din vânzarea telefoanelor cu Android. Unde a greşit gigantul american?  

 Google  a făcut din Android  o dragoste!

         Veniturile Google din sistemul de operare Android au fost cu mult sub estimările companiei în 2009 şi 2010, potrivit unor rapoarte făcute publice în cadrul procesului în care gigantul american este acuzat că ar fi folosit tehnologia Oracle Java la dezvoltarea Android, scrie Business Insider

 Motivul pentru care previziunile companiei nu s-au îndeplinit a fost acela că veniturile din comercializarea directă a telefoanelor Android către utilizatori au fost cu mult sub aşteptări. La nivelul anului 2010, compania a înregistrat venituri cu 445 de milioane de dolari    mai scăzute decât cele anticipate.

Iniţial, Google comercializa telefoanele Nexus One direct către consumatori prin platforma online a companiei. Clienţi aveau astfel posibilitatea de a-şi alege operatorul, însă Google a schimbat strategia în mai din pricina vânzărilor slabe. Decizia de a nu mai vinde telefoanele cu Android direct către consumatori a costat Google în total circa 450 milioane de  dolari  din vânzări nerealizate şi alte 75 de milioane de dolari în ceea ce priveşte profitul pe care l-ar fi putut genera acestea, potrivit calculelor sursei citate.
Sursa: Gândul 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu