Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 mai 2012

Bursa de valori București cu acțiuni Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan şi Merck

           Acţiunile companiilor americane Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan şi Merck vor fi listate de joi pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat remis Agerpres de casa de brokeraj Tradeville.

Atentie!


            Cele cinci acţiuni se pot tranzacţiona prin orice intermediar autorizat care are calitatea de participant la BVB.

De asemenea, pentru clienţii Tradeville, acţiunile americane pot fi tranzacţionate atât pe platforma web, cât şi pe platformele companiei iPhone şi Android, la un comision de tranzacţionare unic de 0,25%.

Programul de tranzacţionare pentru acţiunile companiilor americane va fi între 16:30 şi 18:30.

Google este lider pe segmentul motoarelor de căutare pe internet, având o cotă globală de piaţă de peste 60%. Compania obţine venituri din publicitate online puse la dispoziţie pentru companii şi persoane fizice în principal prin intermediul serviciului AdWords prin propriile siteuri şi generează aproximativ 69% din venituri, iar restul provine din anunţurile publicate pe alte portaluri (27%) sau alte iniţiative. Pe 13 aprilie 2012, Google a raportat datele financiare pentru primul trimestru, înregistrând creşteri cu 24% ale veniturilor raportate, în timp ce profitul net a fost de 8,88 dolari/acţiune, în creştere cu 58,8% faţă de perioada similară din 2011.

           Microsoft deţine o poziţie dominantă pe piaţa aplicaţiilor software pentru birou (suita Office), iar produsele Windows rulează pe circa 90% dintre computerele personale din întreaga lume. Pentru anul fiscal 2012, analiştii citaţi de Reuters, aşteaptă, în medie, o creştere a vânzărilor de 6,2% şi o stagnare a EPS faţă de anul anterior.

           McDonald's Corp. (MCD), cel mai mare lanţ de restaurante din punct de vedere al vânzărilor totale la nivel global, a reuşit să îşi depăşească estimările, stabilite în 2003, de creştere a vânzărilor cu 3-5% anual, iar pe cele de creştere a veniturilor operaţionale cu 6-7%. McDonald's are un istoric de peste 30 de ani în distribuirea de dividende şi a răscumpărat acţiuni, inclusiv anul trecut, când a realizat un program în valoare de şase miliarde de dolari. Capitalizarea companiei se cifrează la peste 98 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase&Co (JPM), lider al industriei serviciilor financiare cu active de 2.320 miliarde de dolari, prezintă un potenţial mai ridicat de creştere a afacerilor în comparaţie cu alte bănci similare, conform valorii indicatorului credite acordate/depozite atrase, reiese din analiza Tradeville. Deşi profitul net al băncii, în primul trimestru din 2012, s-a situat peste aşteptările analiştilor chestionaţi de Reuters (1,31 vs 1,28 dolari/acţiune), acesta a scăzut cu 3,1%, de la nivelul record de 5,56 miliarde de dolari, consemnat în primele trei luni din 2011, la 5,38 miliarde de dolari.

            Compania Merck, una dintre cele mai mari din lume pe segmentul farmaceutic, a previzionat pentru 2012 un profit net similar celui din 2011 (3,75-3,85 dolari/acţiune), prognoză asemănătoare celei a analiştilor Reuters (3,81 dolari/acţiune). Pentru trimestrul al doilea din acest an, în pofida creşterii marginale a vânzărilor, estimările sunt de diminuare a profitului net pe acţiune de la 0,65 la 0,59 dolari.

Tradeville este casa de brokeraj care a mai introdus, din aprilie, pe sistemul alternativ de tranzacţionare ATS al BVB, titlurile Apple, Intel, Coca-Cola, Bank of America, dar şi Dior şi Danone.

Totodată, Tradeville este market maker pentru titlurile emise de nouă companii europene: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer şi SAP.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu