Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 mai 2012

CALCULATORUL VIITORULUI FĂRĂ MOUSE ȘI TASTATURĂ


          



        REVOLUŢIONAR: Iată cum vom interacţiona cu calculatoarele în viitorul apropiat



            Un tânăr cercetător american în vârstă de 23 de ani, căruia nu îi mai plăcea să folosească mouse-ul şi tastatura pentru a manipula modelele 3D, a creat un produs revoluţionar care va schimba modul în care vom interacţiona cu PC-ul.

Creatura  lui David Holz şi Michael Buckwald  pune bazele unui start up denumit Leap Motion în anul 2010. După doi ani de zile aceştia au prezentat un dispozitiv care permite utilizatorilor să controleze PC-urile fără mouse şi tastatură, ci doar miscându-şi mâna în faţa ecranului.

      Tehnologia este similară cu cea folosită de Microsoft la Xbox Kinect, diferenţa fiind aceea că Leap Motion interpretează gesturile mâinii cu o acurateţe de până la 100-a parte dintr-un milimetru. Senzorul Kinect de la Microsoft nu este capabil să detecteze mişcări atât de subtile, cum este cea a mâinii sau a degetelor.
              Posibilităţile sunt  nenumărate. Pe lângă faptul că poate înlocui mouse-ul, Leap Motion poate fi un un alt pas în ceea ce înseamnă motion-control gaming. Dispozitivul va permite interacţionarea cu orice fel de aplicaţie din orice industrie.
              David Holz, 23 de ani, este cel care a venit cu ideea creări unui astfel de dispozitiv în timpul studiilor doctorale în matematică pe care le făcea la Universitatea din Carolina de Nord. Acesta a lucrat şi pentru NASA, iar în prezent îşi dedică tot timpul pentru Leap Motion. El este ajutat de Michael Buckwald, fost prieten din copilăie, care înainte de a accepta funcţia de CEO la Leap Motion a ocupat aceeaşi poziţie la Zazuba.com. David Holz este CTO (Chief Technology Officer).
           Cei doi oameni din spatele Leap Motion caută în prezent dezvoltatori care să creeze aplicaţii pentru dispozitivul lor. Produsul  va fi lansat pe piaţă anul viitor, însă poate fi precomandat de pe site-ul leapmotion.com. Preţul este 70 de dolari.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu