Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 mai 2012

Ce lucruri uimitoare face Apple?

Dupa fiecare trimestru, Apple da senzatia ca este o companie din ce in ce mai puternica, care face istorie in industria IT.
Afacerea inceputa de Steve Jobs are venituri din ce in ce mai mari, fapt ce starneste invidie si, in acelasi timp, admiratie, in randul competitorilor sai.  Care este   secretul succesului...

Apple este cea mai mare companie, dupa capitalizarea de piata, adica valoarea unei actiuni inmultita cu numarul de actiuni, iar vanzarile produselor sale au depasit orice imaginatie.

Pe 10 aprilie, valoarea unui titlu al companiei era de 644 de dolari, un maxim istoric.

Actiunile Apple au depasit cota de 600 de dolari la bursa

In primul trimestru din 2012, profitul net a ajuns la 11,6 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile s-au majorat cu 59 de procente, pana la 39,2 miliarde de dolari. 

Datorita cererii consumatorilor din China, Apple a vandut 35,1 milioane de smartphone-uri iPhone. Dintre acestea, 20 de procente s-au vandut in China, spre deosebire de 12 la suta, in perioada similiara de anul trecut. 

Profitul Apple s-a majorat cu 94%, datorita Chinei

De asemenea, compania a vandut 11,8 milioane de tablete iPad, iar, in total, de la debutul tabletei, in 2010, vanzarile tabletei au ajuns la 67 de milioane de unitati. 

Lansat in acest an, noul iPad a fost comercializat in trei milioane de exemplare in decurs de 4 zile.

Record: Apple a vandut peste 3 milioane de iPad-uri, in doar 4 zile

In aceste conditii, publicatia Business Insider a alcatuit o lista cu cele mai impresionante rezultate ale Apple in primul trimestru din 2012.

-Profitul Apple a fost de 39 miliarde de dolari, doar cu un milion de dolari mai putin fata de profitul combinat al Microsoft, Amazon, Google si Facebook.

- Profitul Apple a crescut de doua ori mai mult fata de cel al Google sau Microsoft.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu