Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 mai 2012

Motorul de căutare Google acuzat de antisemitism!


O asociaţie anti-discriminare din Franţa acuză motorul de căutare Google de antisemitism. 

 Motorul de căutare  Google a  intrat pe roșu


Asociaţia franceză SOS Racisme va da în judecată Google pentru că funcţia de autocomplete a motorului de căutare Google sugerează cuvântul evreu în căutările care privesc anumite vedete, precum şeful News Corp, Rupert Murdoch, şi actorul Jon Hamm, cunoscut pentru rolul din serialul "Mad Men". 
Motorul de căutare Google sugerează anumite cuvinte în funcţie de căutările făcute în trecut de utilizatorii de internet.  Sunt eliminate din funcţia de autocomplete doar cuvintele care ţin de pornografie, violenţă, etc. 
Cu toate astea, Patrick Kulgman, avocat pentru asociaţia SOS Racisme, spune că algoritmii Google de autocomplete au dus la crearea celei mai mari baze de date cu evrei din istorie. Deoarece este vorba de o bază de date etnică, susţine Kulgman, aceasta este interzisă de legea franceză. 
Cu o lună în urmă, un bărbat din Japonia a obţinut printr-o hotărâre judecătorească ca Google să oprească funcţia de autocomplete în cazul său. Motivul este că sugestiile erau legate de nişte infracţiuni pe care bărbatul nu le-a comis şi care l-au făcut să fie data afară şi să nu reuşească să-şi găsească o slujbă nouă.

 Sursa:REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu