Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 iunie 2012

Microsoft - ultima carte - Windows 8 pe tablete PC-uri !


Windows 8, marea încercare pe tablet PC-uri

Într-o lume dominată de Apple şi Google, Microsoft joacă ultima carte

Marele târg IT din Taiwan, Computex, debutează cu ofensiva Microsoft pe computere mobile, inclusiv tablete. Cu Windows 8, compania fondată de Bill Gates se aruncă în sfârşit în competiţia cu iPad şi Android, pe segmentul cel mai dinamic în zona computerelor. După cum era de aşteptat, parteneriatul cu Asus şi Acer, pe tablete şi ultrabook-uri, cu prezentarea oficială de produse, nu putea ieşi mai bine în evidenţă decât la acest eveniment de profil.

Din partea Acer, noutăţile sunt cele două tablete W510 şi W700 (foto), precum şi ultrabook-ul Aspire S7, cu ecrane de 11/13 inci inci, tactil, şi grosime de 12mm, toate echipamentele fiind dotate cu Windows 8. În ceea ce priveşte W700, vine cu ecran de 11.6 inci, redare FullHD, ambele tablete beneficiind de cipurile Intel Ivy Bridge.

Producătorul nu a oferit informaţii oficiale legate de preţurile noilor produse, dar se estimează ca pentru tablet PC-uri, preţurile vor varia între 600 şi 1000 dolari, în timp ce pentru familia de ultrabook-uri, plaja de preţ este 1000-1700 de dolari, potrivit pcworld.com. Apariţia pe piaţă este programată pentru toamnă, perioada septembrie-octombrie.
De asemenea, succesul produselor este vital şi pentru Acer, care vine după două trimestre cu indicatori financiari slabi, plus o serie de concedieri pe piaţa din Europa.


|n paralel cu prezentarările Acer, rivalii de la Asus au dezvăluit şI ei la Computex noua linie de produse, cu accent pe platforma Windows 8.
Aten]ia a fost captată de Taichi (ultrabook cu două ecrane şi o tabletă multi-touch) şiTransformer Book (primul ultrabook convertibil). Cu capacul deschis, Taichi este la fel ca orice alt ultrabook, venind cu o tastatură completă Qwerty cu iluminare şi pad. Cu capacul închis, Taichi devine o tabletă multi-touch cu suport pentru stiloul electronic. Transformer Book integrează două camere, una frontală HD şi alta de 5MP, facilitând comunica]ii video. Un alt echipament interesant este Transformer AiO (foto), care combină PC-ul şI tableta, dotat cu ecran de 18,4 inci.


Computex, unul dintre cele mai importante târguri IT din Asia, se desfăşoară în perioada 5-9 iunie la Taipei. Pentru ediţia din acest an (cu numărul 32), s-au înregistrat peste 1800 de expozanţi, care ocupă o suprafaţă mai mare decât cea de anul trecut, potrivit organizatorilor. Se estimează că târgul IT va atrage 36.000 de clienţi din străinătate care ar putea face comenzi de până la 28 miliarde de dolari.
sursa : Jurnal .ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu